ACTUEEL

KwadrantGroep benoemt nieuwe directeur Wonen Welzijn Zorg

Het Friese zorgconglomeraat KwadrantGroep heeft Sjoerd Tolsma benoemd tot de nieuwe directeur Wonen Welzijn Zorg. Vanaf 1 juli is hij verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke portefeuille, zorginkoop en aansturing van het primair proces van de zorgbedrijven De Friese Wouden, Palet en – na overname – Pasana Ouderenzorg.

Sjoerd Tolsma is wethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân, sinds 2011. Daarvoor was hij onder meer gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeente Sneek en Súdwest-Fryslân. Als wethouder heeft Tolsma de portefeuille sociaal domein (onder meer zorg en wmo). Daarnaast is hij voorzitter van de stuurgroep sociaal medische eerste lijn. Ook is hij voorzitter van het regionaal Transitie Overleg Langdurige Zorg.

Aanwinst

Roelof Jonkers, voorzitter raad van bestuur van de KwadrantGroep, noemt de komst van Tolsma een aanwinst voor de organisatie. Volgens hem brengt Tolsma "zowel kennis en ervaring mee op het gebied van zorg als op het gebied van bestuurlijke processen". Als wethouder met een zorgportefeuille, weet hij voglens jonker als geen ander hoe het zorgstelsel werkt en wat de huidige participatiemaatschappij vraagt van cliënten, zorgorganisaties en gemeenten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top