ACTUEEL

Enschedese apotheek is racistische opmerkingen zat

De Medsen apotheek in de wijk Deppenbroek in Enschede gaat optreden tegen racistische cliënten. Allochtone medewerkers krijgen er regelmatig opmerkingen als 'kuthoofddoekje' en 'ga terug naar je eigen land' naar hun hoofd.

De apotheek maakt onderdeel uit van de landelijke apothekenketen Medsen. In Enschede telt Medsen nog zes vestigingen. Medewerker Angelique Rake zegt in de Enschedese editie van De Weekkrant dat de racistische uitingen nergens zo erg zijn als aan de Rijnstraat. Rake zegt dat de directeur van de keten op de hoogte is en volledig achter zijn medewerkers staat.

De apotheek gaat vanaf nu in het geval van racistische opmerkingen of gedrag altijd aangifte doen. Een pamflet bij de voordeur wijst de cliënt daarop. "Bij discriminerend gedrag of uitlatingen die discriminerend van aard zijn, doen wij aangifte bij de politie."

Volgens Rake komt het racisme nu aan de oppervlakte, doordat mensen het niet eens zijn met de maatregelen van de overheid en de zorgverzekeraars. Mensen zouden daardoor al geprikkeld zijn als ze binnenkomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top