Tech

Nijmegen krijgt 'Health Valley' voor zorg-start-ups

In Nijmegen komt een centrum voor jonge ondernemers die innovatief bezig zijn rond zorg en gezondheid. Op initiatief van het Amsterdamse Rockstart gaat deze zomer het start-up-programma Digital Health op Novio Tech Campus van start.

Binnen het Digital Health-programma kunnen tien beginnende bedrijven van over de hele wereld samenwerken met patiënten, zorgprofessionals en andere belanghebbenden. Het Digital Health-programma duurt zes maanden en start in september, schrijft het magazine Emerce.

Jonge ondernemers kunnen zich tot 19 juli aanmelden. Geselecteerde deelnemers krijgen naast een investering van 20 duizend euro, kantoorruimte, begeleiding van experts, een podium op evenementen en 'intensieve ondersteuning' in ruil voor een belang van 8 procent.

Het Amsterdamse Rockstart ontwikkelt programma's om veelbelovende startende ondernemers verder te helpen. Oprichter Oscar Kneppers vertelt tegenover Emerce dat er langer contacten waren met Nijmegen, en met Lucien Engelen van het REshape, het innovatiecentrum aan de Radboud Universiteit. In totaal is er drie miljoen euro verzameld voor een periode van vijf jaar. De provincie Gelderland heeft ongeveer 750 duizend euro geïnvesteerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top