ACTUEEL

Geen kortingsacties meer voor botox en fillers

Cosmetisch artsen hebben met elkaar afgesproken dat er niet meer op prijs gestunt mag worden met behandelingen met botox of fillers. Acties die primair op korting gericht zijn, worden niet meer toegestaan.

"Het overgrote deel van onze leden staat hier volledig achter. Een paar zijn uit de vereniging gestapt omdat ze het er niet mee eens zijn", zegt Catharina Meijer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen.

Met de strengere regels krijgen consumenten betere bescherming tegen impulsbehandelingen en malafide praktijken, stelt de NVCG. "Alsof het om een frivoliteit gaat in plaats van een medische behandeling.''

Een aantal leden heeft inmiddels een waarschuwing gekregen, zegt Meijer. "We geven een paar waarschuwingen, als die kliniek of arts dan nog steeds kortingsacties blijft aanbieden, dan wordt het lidmaatschap opgeheven." Ongeveer 150 artsen zijn aangesloten bij de NVCG.

Het ministerie van Volksgezondheid is ook bezig met strengere regelgeving voor cosmetische chirurgie. "Wij zien het als een taak van de overheid maar ook voor onszelf om mensen goed te informeren over behandelingen en de risico’s die eraan verbonden zijn", zegt Meijer. "Maar mensen moeten natuurlijk ook zelf blijven nadenken. Iedereen moet in alle rust een afweging kunnen maken, en niet door prijzen, acties of misleiding worden overgehaald om overhaast een cosmetische behandeling te ondergaan." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

26 mei 2015

Hoe bedoelt u, kartelvorming? De cosmetisch artsen zien een enorme influx van nieuwe aanbieders, en dus moet de concurrentie maar snel onder het mom "veiligheid" uitgesloten worden?

Dit is precies de reden waarom we van al die belangenclubjes af moeten. Laat de consument maar selecteren. En het bestrijden van onkunde en kwakzalverij is nog altijd in betere handen bij een onafhankelijke instantie zoals OM en IGZ.

Want wie mag de prijs voor deze maatregel betalen? Juist, de consument. Laat die maar lappen. dr. Meijer c.s. zouden zich moeten schamen voor deze ongebreidelde graaizucht.

Top