ACTUEEL

NZa-topman gaat naar rvt Martini Ziekenhuis

Maarten Ruys wordt vice-voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van het Martini Ziekenhuis met ingang van 1 juni 2015. Nu is hij nog interim bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Ruys volgde Theo Langejan en Eitel Homan op, die hun ontslag aanboden na ophef die ontstond door berichtgeving in NRC Handelsblad over door derden betaalde dienstreizen. Hij maakt plaats voor Marian Kaljouw, die onlangs is benoemd  tot rvb-voorzitter van de NZa. Ruys was tot 1 mei 2014 gemeentesecretaris van Groningen. Daarvoor werkte hij jaren in Den Haag, onder meer als secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Naast Ruys treedt de huidige vicevoorzitter Rik van Terwisga aan als voorzitter van de rvt van het Martini Ziekenhuis. Hij neemt de voorzittershamer over van Tineke Slagter-Roukema. Zij heeft acht jaar in de rvt gezeten; het maximale aantal. De rvt bestaat per 1 juni uit de volgende leden: Rik van Terwisga (voorzitter), Maarten Ruys (vice-voorzitter), Frans van Kesteren, Nelly Paanakker, Vivienne Frankot, Tineke Hirschler en Lenie Kootstra.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top