ACTUEEL

Monument voor schenken lichaam aan wetenschap

Nabestaanden, studenten, docenten en medewerkers van het VU medisch centrum (VUmc) hebben op zaterdag 6 juni alle mensen herdacht die hun lichaam aan de wetenschap hebben geschonken. Op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam is ook een monument voor deze personen opgericht. Dat maakten het VUmc en de begraafplaats zaterdag bekend.

"We merkten de behoefte om meer aandacht te besteden aan de bereidheid van mensen om na hun overlijden hun lichaam ter beschikking te stellen van de wetenschap'', zegt Jeroen Geurts, hoofd van de afdeling anatomie en neurowetenschappen. "Deze mensen leveren een enorme bijdrage aan medisch onderwijs en onderzoek en daarmee aan de verbetering van de gezondheidszorg.''

Studenten en de afdeling anatomie en neurowetenschappen hebben er samen met De Nieuwe Ooster voor gezorgd dat het monument en een ruimte om as te verstrooien er zijn gekomen. Ongeveer 150 mensen waren bij de herdenking aanwezig. Het is de bedoeling dat er ieder jaar zo'n bijeenkomst wordt gehouden. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top