Finance

De Friesland en MCL sluiten meerjarencontract

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) heeft als eerste Friese ziekenhuis een meerjarencontract over de inkoop van zorg afgesloten met De Friesland Zorgverzekeraar. De overeenkomst gaat dit jaar in en geldt tot eind 2019.

Het komt in Nederland nauwelijks voor dat een zorgverzekeraar en een ziekenhuis een langdurige overeenkomst sluiten over de zorginkoop. Meestal sluiten verzekeraars jaarlijks nieuwe contracten met ziekenhuizen. De partijen in Friesland hebben in het meerjarencontract de hoofdlijnen van de zorginkoop vastgelegd, in jaarlijkse onderhandelingen vullen ze die verder op detail in en passen ze die aan actuele ontwikkelingen aan.

Het vijfjarencontract is volgens het MCL en De Friesland Zorgverzekeraar "het gevolg van de goede relatie" die ze hebben opgebouwd. Tijdens een conferentie in februari hebben afvaardigingen van de Friese ziekenhuizen, de medisch specialisten en De Friesland Zorgverzekeraar uitgebreid gesproken over onder meer het verbeteren van kwaliteit en patiëntgerichtheid van de Friese zorg. Ze houden daarbij rekening met krapper wordende zorgbudgetten, terwijl de zorgvraag in zijn geheel groter wordt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top