ACTUEEL

Zuid-Korea begint met nieuwe MERS-behandeling

Twee ziekenhuizen in Zuid-Korea beginnen met een experimentele behandeling voor het MERS-virus. Mensen die besmet zijn met het virus worden geïnjecteerd met bloedplasma van patiënten die herstellende zijn. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag gezegd.

MERS is nog niet op grote schaal op deze manier behandeld en de methode zit nog in de testfase. Maar volgens het ministerie heeft een klein aantal testbehandelingen wel al voldoende resultaten opgeleverd. Tot nu toe hebben twee patiënten toestemming geven om op deze manier te worden behandeld. Daarnaast krijgen ze ook nog de normale medicijnen die elke MERS-patiënt krijgt toegediend.

In bloedplasma zitten onder meer veel soorten eiwitten, die worden gebruikt in medicijnen voor verschillende ziekten. Bloedplasma werd eerder gebruikt om patiënten met de besmettelijke longaandoening SARS te behandelen. Dat zorgde er toen voor dat het sterftecijfer met 23 procent afnam, aldus Zuid-Korea.

In quarantaine

Het MERS-virus grijpt sinds vorige maand snel om zich heen in het Aziatische land. Zeker negentien mensen zijn tot nu toe overleden en het aantal besmettingen is toegenomen tot 154. Meer dan 5500 mensen zitten in quarantaine om verspreiding van de ziekte te voorkomen. Ook zijn sinds deze week 440 scholen in Zuid-Korea dicht.

Het longvirus werd drie jaar geleden voor het eerst aangetroffen bij mensen, maar er is nog geen medicijn dat beschermt tegen de ziekte. Ook is er nog maar weinig onderzoek gedaan om een vaccin te ontwikkelen.

Duitse man overleden

Dinsdag is bekend geworden dat een 65-jarige man uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen in een ziekenhuis is overleden aan de gevolgen van het MERS-virus. Hij overleed begin juni nadat zijn organen het hadden begeven.
De man had het virus in februari opgelopen tijdens een vakantie in Abu Dhabi en werd daarna ziek. Ondanks dat het de goede kant op leek te gaan en hij sinds mei niet meer in isolatie zat, lukte het hem niet er weer volledig bovenop te komen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top