Tech

Ouderentablet maakt oversteek naar Vlaanderen

De speciaal voor ouderen ontwikkelde tablet Compaan is voortaan ook verkrijgbaar in Vlaanderen. De afgelopen maanden heeft een projectgroep van Avans Hogeschool in Breda de Belgische marktintroductie van Compaan voorbereid.

“Vanaf dat we de Compaan in Nederland introduceerden, is er veel interesse geweest vanuit Vlaanderen”, zegt Compaan-oprichter Joost Hermanns. “Er staan al verschillende ‘Companen’ in België. Vanaf nu bieden we een volledig Vlaamse versie en gaan we actief de markt op in België”.

Door het gebruik van grote knoppen en simpele navigatie kan iedereen met de Compaan overweg, ook ouderen boven de tachtig die geen ervaring hebben met computers. Met de Compaan kunnen foto’s en video’s gedeeld worden, berichten verstuurd en kan men eenvoudig beeldbellen. Daarnaast geeft de tablet lokaal nieuws en geeft de agenda structuur aan de dag. Ook handig: altijd als er iemand iets stuurt naar de Compaan, wordt de gebruiker daar met een duidelijke melding op het scherm en een geluidstoon op geattendeerd.

Partners

De Vlaamse markt wordt in eerste instantie direct via Compaan benaderd, maar het is de bedoeling dat de verkoop uiteindelijk via partners plaats zal vinden. Dit partnernetwerk zal de komende maanden worden opgebouwd. “Wij zijn actief op zoek naar bedrijven die de Compaan samen met ons in de markt willen zetten”, aldus Hermanns. “We zoeken daarbij naar organisaties met lokale kennis die bijvoorbeeld een rol kunnen bij de internetverbinding van onze gebruikers of die een aanvullende dienst willen bieden op de Compaan”. De Compaan zal in eerste instantie alleen in het Vlaams beschikbaar zijn, de Franstalige versie volgt later.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top