ACTUEEL

Geen ebola bij patiënt in Groningen

De patiënt die dinsdag in het Groningse UMCG is opgenomen omdat hij mogelijk ebola had, heeft die ziekte niet onder de leden. Hij heeft wel een andere ziekte, meldde het RIVM. De ebola-maatregelen rondom de patiënt worden opgeheven

De patiënt is onlangs in een risicoland geweest en vertoonde daarna verschijnselen van ebola. Waar de patiënt wel aan lijdt, wordt niet bekendgemaakt, aldus het RIVM.

Verpleegafdeling

De patiënt was opgenomen op een speciale verpleegafdeling voor mensen die mogelijk besmet zijn met ebola of andere virale infectieziekten.

Het ebolavirus wordt overgebracht via lichaamsvloeistoffen en via onbeschermd direct contact. Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen ongeveer zeventig mensen opgenomen geweest bij wie een ebolaverdenking gold. Het was steeds loos alarm.

Drie academische ziekenhuizen in Nederland zijn aangewezen als centra voor de opvang van mogelijke ebolagevallen. Naast Groningen zijn dat ook het LUMC in Leiden en het Erasmus MC in Rotterdam.b (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top