HRM

Tandartsassistent krijgt stagevergoeding uit Stagefonds Zorg

Tandartspraktijken die mbo-studenten Tandartsassistent opleiden kunnen daarvoor vanaf volgend schooljaar een tegemoetkoming krijgen uit het Stagefonds Zorg. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit toegezegd op verzoek van de KNMT, de beroepsvereniging voor tandartsen.

Het aantal mbo’ers dat voor de opleiding tot tandartsassistent kiest neemt al jaren toe. In het schooljaar 2008/2009 waren er aan de regionale opleidingscentra (ROC’s) 1420 studenten ingeschreven, in 2012-1013 al 2250. In een aantal regio’s in Nederland is het aantal stageplekken bij een tandarts al schaars. Dat kunnen er meer worden nu de opleiding is opgenomen in het Stagefonds Zorg, zo verwacht de KNMT.

Het Stagefonds van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) maakt het mogelijk dat zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van bepaalde zorgopleidingen, (achteraf) een bijdrage kunnen krijgen voor de kosten van die stagebegeleiding. In het studiejaar 2013 – 2014 maakten zo’n 50.000 stages aanspraak op een uitkering uit het fonds.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top