ACTUEEL

ZN lijmt breuk met DSW-topman Oomen

Directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW heeft weer toegang tot bestuurs-stukken van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Oomen heeft op zijn beurt de betaling van contributie aan de branchevereniging hervat. Dit meldt website Follow The Money (FTM).

Tussen ZN -in casu voorzitter André Rouvoet- en Oomen ontstond in de nasleep van het debat over de vrije artsenkeuze grote wrevel. Oomen keerde zich als enige zorgverzekeraar fel tegen inperking van de vrije artsenkeuze.  Collega-verzekeraars ergerden zich aan Oomens openlijke kritiek aan hun adres, Oomen had het gevoel dat de grote verzekeraars hem de mond wilden snoeren.  

De kwestie liep zo hoog op dat ZN-voorzitter André Rouvoet Oomen de toegang tot ZN-stukken ontzegde met als argument dat de DSW-topman de vertrouwelijkheid van interne documenten schond. Bij wijze van reactie speelde Oomen met de mogelijkheid van een rechtszaak tegen ZN wegens kartelvorming.

Handreiking

Blijkens berichtgeving van Follow The Money is de ergste kou sinds enkele weken uit de lucht. “Ik kreeg een mail van Rouvoet, waarin stond dat hij een positieve handreiking wilde doen en daarom, na overleg met het ZN-bestuur, had besloten om mij weer toegang te geven tot de stukken”, aldus Oomen tegenover FTM. Omgekeerd heeft Oomen de contributie, die hij na de aanzegging van Rouvoet had opgeschort, weer betaald.

De toenadering betekent niet dat Oomen zijn toon zal matigen, zo laat hij FTM weten. De budgetpolis noemt hij “een misselijkmakend product”, hij hekelt het feit dat “de zorgverzekeraars doen alsof ze één partij zijn” en de beoogde aanpassingen van het risicovereveningssysteem zijn een “volkomen foute prikkel” die gezonde verzekerden bevooordeelt.

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

16 juli 2015

Dat was toch even schrikken. Nu maar hopen dat Oomen inderdaad zijn toon niet gaat matigen.

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

16 juli 2015

Koester de klokkenluider!
Liever nog: probeer er van te leren.

August

16 juli 2015

Om nog een klein beetje vertrouwen in onze samenleving te houden hebben we helden als Chris Oomen hard nodig. Er zijn zo weinig mensen die niet uiteindelijk zwichten voor het Grote Geld. En, m'n waarde voormalig Christen Unie politicus mijnheer Rouvoet: "je kunt niet God dienen en de Mammon".

huub stroeks

18 juli 2015

Vrij- en dwarsdenkers verscherpen de focus waardoor de goede producten ontstaan voor de burger!

Top