ACTUEEL

Nederlandse ggz-kliniek behandelt internationale NAVO-medewerkers

De Limburgse ggz-kliniek U-center gaat NAVO-medewerkers die gelegerd zijn in onder meer Duitsland en België psychische hulp bieden. De kliniek is vlakbij Maastricht gevestigd en specialist op het gebied van onder meer trauma’s (PTSS), angst, depressie en verslaving.

U-center heeft eerst een pilot afgerond met ruim 30 NAVO-medewerkers en partners van medewerkers. Hierna  heeft de zorgverzekeraar van de NAVO de zorginstelling verkozen als hoofdaanbieder. "De NAVO hanteert zeer strenge kwaliteitsstandaarden en we zijn er trots op dat we hieraan voldoen",  zegt Ingrid Weijnen, Directeur behandelzaken U-center. "Het toont aan dat wij net als voor Nederlandse cliënten, internationale patiënten kwalitatief zeer goede zorg bieden. De samenwerking met  NAVO past goed bij onze internationale ambities."

Op het hoofdkantoor van de NAVO in Mons (België) werken veel militairen die in oorlogsgebieden moeten optreden. Deze militairen komen uit NAVO lid-landen; een groot deel is Amerikaans. Wanneer zij een behandeling nodig hebben, gebeurt dit bij voorkeur in de buurt. Een behandeling in het thuisland is vaak duurder door de lange reis en is niet ideaal omdat het gezin dan moet achterblijven of tijdelijk moet verhuizen. 

U-center biedt NAVO-medewerkers een specifiek behandelprogramma. "De richtlijn is dat militairen na vier weken weer aan de slag gaan, waardoor de behandeling perfect maatwerk vereist. We hebben daarnaast veel meer contact met de werkgever – in dit geval de NAVO – dan gewoonlijk. Ook kunnen onze behandelaren anticiperen op de specifieke NAVO-cultuur, en de impact die missies hebben op militairen en hun naasten", vertelt Weijnen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top