ACTUEEL

Bart van U. vervolgd voor moord Els Borst

Verdachte Bart van U. wordt nu ook vervolgd voor de moord op voormalig minister Els Borst. Dat heeft het Openbaar Ministerie Midden-Nederland vrijdag besloten. Eerder werd Van U. (39) aangehouden en vervolgd voor de moord op zijn in Rotterdam woonachtige zus.

De verdachte kwam na een DNA-match in beeld als verdachte van de moord dan wel doodslag op Els Borst op 10 februari 2014.

Zus

Van U. staat volgende week dinsdag pro forma voor de Rotterdamse rechtbank voor de moord op zijn zus Loïs, die in januari 2014 ter dood werd gebracht. In de daarop volgende zitting, vermoedelijk in september dit jaar, wordt de verdachte ook gedagvaard voor zijn betrokkenheid bij de dood van Borst. Volgens het OM bestaat daarvoor "voldoende grond". De officier van justitie vraagt de Rotterdamse rechtbank dan tevens om een gelijktijdige behandeling van beide zaken, aldus het OM.

Els Borst werd in februari 2014 dood gevonden in de garage bij haar woning in Bilthoven. Van U. kwam pas in januari 2015 in het vizier als verdachte, nadat DNA-materiaal op de plaats delict overeen bleek te stemmen met DNA dat werd gevonden na de moord op de zus van Van U. in haar woning in Rotterdam.

Niet verrast

De advocaat van Van U., Noëlle Pieterse, is niet verrast over het besluit dat haar cliënt ook gaat worden berecht voor de moord op Borst. U. is volgens haar vaak hierover verhoord, maar heeft hij zich in de zaak Borst steeds beroepen op zijn zwijgrecht.

Pieterse kondigt aan dat Van U. volgende week dinsdag voor de rechtbank zal verschijnen. "Mogelijk gaat hij dan wel een verklaring afleggen in de zaak van zijn zus Loïs, maar nog niet in de zaak Borst. Die is dan nog niet aan de orde." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top