HRM

Autismecentrum krimpt personeelsbestand in

Het Dr. Leo Kannerhuis in Doorwerth, een landelijk centrum voor de behandeling van autisme, krimpt zijn personeelsbestand met 10 procent in. Dit is volgens het centrum nodig omdat er de komende drie jaar bijna 4 miljoen euro minder binnenkomt dan waar het in zijn begroting op rekende.

Dit meldt De Gelderlander.

Waarschijnlijk moeten er vijftig formatieplaatsen worden geschrapt. Dit komt neer op zo’n zeventig van de in totaal 680 medewerkers medewerkers. Bestuurder Henrie Henselmans belooft "alles uit de kast te halen om gedwongen ontslagen te voorkomen", maar sluit die niet uit.

Het Leo Kannerhuis moet, net als andere ggz--instellingen, sinds 2013 behandelingen anders declareren. Omdat hierdoor voorlopig minder geld binnenkomt, krijgen instellingen tijdens de overgang een vergoeding van het ministerie van Volksgezondheid. Deze wordt geleidelijk afgebouwd, maar bij het Dr. Leo Kannerhuis gaat dit harder dan gedacht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Valk

3 augustus 2015

Autisme zonder 'verstandelijke beperking' valt onder GGZ. Aangezien het kabinet GGZ in de ban heeft gedaan met het excuus 'Iedereen heeft wel wat' en de publieke opinie hier blind achteraan holt, is bezuinigen een makkie voor de botte boekhoudersi in Den Haag. Langs de impopulaire GGZ - patient kun je immers geen uniforme meetlat leggen. Nog even dan is iemand met autisme of met andere chronische psychiatrische beperkingen weer gewoon de 'dorpsidioot' aan de onderkant van de samenleving en afhankelijk van giften en medelijden. Voor ontstigmatiseren is erkenning en herkenning nodig. Met geld voor autismedeskundige zorg en hulp krijgen mensen met autisme de kans om een waardevolle plek in de samenleving in te nemen. Dat gaat echt niet vanzelf. Dat is hetzelfde als aan iemand met een been vragen even hard te lopen als iemand met twee benen.

Top