ACTUEEL

Aantal appartementen Den Helder onbewoonbaar

Bewoners van elf woningen van het appartementencomplex voor senioren in Den Helder dat zondagnacht werd ontruimd vanwege brand, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Hun woningen zijn vooral door waterschade onbewoonbaar. Dat liet de veiligheidsregio weten.

De brand brak uit op de tweede etage. Schuurtjes die op de terrasbalkons van de flats aan de Marsdiepstraat staan, hadden vlam gevat. Het vuur verspreidde zich over meerdere balkons van de tweede tot en met de vijfde etage. De appartementen zelf bleven afgezien van gesprongen ramen en roet- en waterschade gespaard.

Uit voorzorg werden alle 28 woningen ontruimd door de politie. In totaal moesten ongeveer veertig mensen hun huis uit. Aanvankelijk sprak de veiligheidsregio nog van ongeveer zestig bewoners. Er werden 37 geëvacueerden opgevangen in het naastgelegen zorgcentrum, de Zeester. Daarnaast zijn een of twee bewoners met familie mee gegaan. Niemand raakte gewond.

Onbewoonbaar

Even voor 3.00 uur was de brand onder controle. Bij de inspectie bleek dat elf appartementen voorlopig onbewoonbaar zijn. De bewoners zijn in een hotel ondergebracht. "De woningen zijn vooral onbewoonbaar geworden vanwege waterschade. Er is veel bluswater in de woningen", legt een woordvoerster van de veiligheidsregio uit. Het ziet er naar uit dat de gedupeerden ook de komende dagen nog niet terug kunnen. Bewoners van zeventien andere woningen kunnen maandagochtend wel huiswaarts keren. "De brandweer doet nog een laatste check en zorgt ervoor dat de rooklucht eruit is en dan kunnen de mensen terug."

Volgens de veiligheidsregio was er ten tijde van de ontruiming en ook daarna geen sprake van paniek onder de senioren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top