ACTUEEL

Tandarts weigert hiv-patiënt 'om besmetting'

Tandartsenpraktijk Cosmident in Kaatsheuvel heeft de met hiv besmette John geweigerd, volgens hem omdat hij besmet is. De tandarts stelt echter dat de reden is dat John niet uit zichzelf heeft verteld over de besmetting. Maar dat laatste is geen geldige reden om de behandelovereenkomst te beëindigen, stelt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).

Dit meldt Omroep Brabant.

John (43) kreeg begin dit jaar te horen dat hij besmet was met hiv. “Mijn wereld stortte in.” Hij besloot het niet meteen rond te bazuinen omdat hij het nieuws eerst zelf moest verwerken. De ex-partner van John had de tandartspraktijk intussen op de hoogte gebracht. Hij kreeg daarna te horen dat hij daar niet langer welkom is. Volgens Frank Vijgen van Cosmident brengt John zijn personeel in gevaar. "Als er bij een behandeling speeksel of bloed vrij komt en het personeel zich per ongeluk prikt dan moeten we daar actie op kunnen ondernemen. Als we het niet weten, gaat het niet goed."

Bij John sloeg de mededeling van de tandarts in als een bom. "Het is extra pijnlijk omdat juist tandartsen moeten weten dat als de protocollen gevolgd worden, er totaal geen besmettingsgevaar is. Sowieso ben ik aan de medicatie waardoor er het gevaar op besmetting nihil is. Ik denk dat de praktijk gewoon bang is om klanten te verliezen", zegt John. Hij heeft een klacht ingediend bij de KNMT en het antidiscriminatiebureau RADAR.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top