ACTUEEL

Zorgsaam sluit psychiatrische afdeling

De Zeeuwse ziekenhuisorganisatie Zorgsaam sluit per 1 januari 2016 de afdeling psychiatrie. Voor psychiatrische hulp in de regio is men vanaf dat moment aangewezen op Emergis in Kloetinge.

Zorgsaam en Emergis hebben een gezamenlijke maatschap voor de geestelijke gezondheidszorg (RGC). Deze maatschap wordt per 31 december 2015 ontbonden. Het RGC heeft te maken met een structureel exploitatietekort vanwege het in de lucht houden van de crisisdienst en hoge kosten voor inhuur van interim psychiaters. En die inhuur betekent ook dat patiënten nu te maken hebben met ongewenste wisselingen van behandelaren. Er werken zo'n 30 mensen op de afdeling waar ongeveer 300 patiënten per jaar opgenomen worden.

De sluiting van de psychiatrische afdeling van Zorgsaam is in lijn met het het Bestuurlijk Akkoord toekomst GGZ waarin de overheid, patiënten, aanbieders en zorgverzekeraars hebben afgesproken om 'bedden in de GGZ' te reduceren. Ook is het in lijn met het rapport van de commissie Toekomstige Zorg Zeeland.

ADRZ

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis beraadt zich nog op het openhouden van de psychiatrische afdeling in Vlissingen. Het ziekenhuis is aan het verbouwen en het is moeilijk om psychiaters te vinden voor het ziekenhuis. ADRZ zal op zijn locatie in Goes de bedden voor patiënten met zowel lichamelijke als psychische problemen behouden.

De sluiting van de psychiatrische afdeling van Emergis moet nog goedgekeurd worden door de OR van Zorgsaam en Emergis. Tot die tijd maken de betrokken partijen, waaronder naast Zorgsaam en Emergis ook het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en CZ behoren, geen verdere details bekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top