ACTUEEL

ADRZ en PMC werken samen op kinderoncologie

De kinderafdeling van het ADRZ en het Prinses Máxima Centrum (PMC) bundelen de krachten op het gebied van kinderoncologie. De raden van bestuur van het ADRZ en het Prinses Máxima centrum hebben daartoe een overeenkomst gesloten.

Minder complexe aspecten van de behandeling, zoals eenvoudige onderdelen van chemotherapie, vinden onder regie van het Prinses Máxima Centrum plaats in mee behandelende ziekenhuizen verspreid over het land. Deze ziekenhuizen, zoals nu dus ook het ADRZ, staan dicht bij de woonplaats van de kinderen, zodat die hun gewone leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten.

Het streven is dat ouders en kinderen niet langer dan 45 minuten hoeven te reizen naar een mee behandelend ziekenhuis. Voor diagnostiek, risicoclassificatie, intensievere behandelingen en essentiële controles komen de kinderen standaard naar het Prinses Máxima Centrum.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is een van de zes kinderoncologische centra in Nederland waar kinderen met een oncologische aandoening behandeld worden. Het is gehuisvest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top