ACTUEEL

KNMG wil rookverbod in auto met kinderen

KNMG is voor het verbod van roken in de auto in het bijzijn van kinderen. Dat stelt de landelijke artsenfederatie in een persbericht op artsennet. Het is een zinvolle maatregel om kinderen tegen de schadelijke effecten van tabak te beschermen.

In Engeland gaat dit rookverbod per 1 oktober in, na een succesvolle lobby van de British Medical Association. . In Australië, Frankrijk, Canada, Zuid-Afrika en verschillende staten van Amerika is het al van kracht. In Nederland pleiten long- en kinderartsen hiervoor. Zij worden gesteund door de KNMG.

Concentratie

Want roken in auto’s zorgt voor een zeer hoge concentratie sigarettenrook. De ramen openzetten of ventileren zorgt niet dat de concentratie daalt tot nul. Er is geen veilige minimumdosis. Lage concentraties kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. En kinderen zijn daar kwetsbaarder voor dan volwassenen. Zij hebben meer kans op astma, bronchitis, oorontsteking, hoesten, benauwdheid en hersenvliesontsteking. Bovendien is de kans groter dat zij later ook zelf gaan roken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top