ACTUEEL

Betere aanpak huiselijk geweld in de maak

Omdat maatregelen tegen huiselijk geweld en kindermishandeling geen effect lijken te hebben, hebben Movisie en het Nederlands Jeugdinstituut het initiatief genomen voor een Kring van Veiligheid. Hierin onderzoeken bestuurders, professionals en ervaringsdeskundigen waardoor het komt dat geweld niet afneemt.

“Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben een enorme impact en de incidentie lijkt ondanks de inspanning van duizenden professionals niet af te nemen”, meldt Movisie. Betrokkenen  gaan hier de komende maanden onderzoek naar doen. Daarna moet duidelijk worden wat er concreet aan gedaan kan worden om geweld in afhankelijkheidsrelaties terug te dringen. De Kring van Veiligheid streeft ernaar om eind 2015 een actieplan te presenteren, dat het ontwikkelen van een effectievere aanpak ondersteunt van preventie, signalering, hulpverlening en vervolging van geweld.

De Kring van Veiligheid wordt geleid door oud-politicus Jacques Wallage en bestaat uit voorlopers van verschillende sectoren. Deelnemers zijn Ans van de Maat (Intermetzo), Annelies Boode-Groot Nibbelink (Humanitas), Aleid van den Brink (Blijf Groep), Johan Brongers (Tinten Welzijnsgroep), Janet ten Hoope (landelijk portefeuillehouder huiselijk geweld OM), Majone Steketee (Verwey-Jonker Instituut), Tineke Franssen (Stichting Zijweg), Oetra Gopal (wethouder gemeente Hoogezand-Sappemeer) en Janis Tamsma (politie Friesland), Astrid van der Kooij (Movisie), Ingrid ten Berge (Nederlands Jeugdinstituut), Saskia Daru (Movisie) en Lou Repetur (Movisie).

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul Baeten

31 augustus 2015

Goed initiatief! Bij de deelnemers mis ik vertegenwoordiging van de Veilig Thuis organisaties die een centrale rol spelen in de aanpak.
Paul Baeten
Voorzitter Landelijk Platformanagers Veilig Thuis
P.Baeten@Veiligthuishaaglanden.nl

Top