ACTUEEL

Den Bosch en Rivierenland redden pgb-deadline niet

De eerste gemeenten die de door staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gestelde deadline voor de herbeoordeling van pgb’s niet gaan redden, melden zich. Den Bosch en zes gemeenten in de regio Rivierenland weten voor 1 oktober nog niet op hoeveel uren zorg hun inwoners recht hebben.

Van Rijn liet de gemeenten in augustus weten dat zij voor 1 oktober hun pgb-houders opnieuw moeten hebben beoordeeld. In totaal gaat het om de budgetten voor 125 duizend mensen. Hij wil haast maken om een debacle zoals dit jaar te voorkomen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten waarschuwde al gauw dat niet alle gemeenten die datum gaan halen, omdat zij onvoldoende mankracht hebben.

Nu heeft Den Bosch laten weten de deadline een half jaar op te schuiven, schrijf het Brabants Dagblad. Alle rechten die houders van een pgb hebben, worden met een half jaar verlengd tot 1 juli 2016. De gemeente gaat gesprekken voeren met deze circa 1300 mensen tussen 1 januari en 1 juli 2016. De gemeente hoopt zo onrust onder pgb-houders te voorkomen.

Ook zes regiogemeenten in Rivierenland redden 1 oktober niet, volgens De Gelderlander. De gemeenten zeggen zich overvallen te voelen door de deadline van de staatssecretaris. In hun planning houden zij rekening met 1 december.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top