ACTUEEL

Geen pgb meer voor Hoeve Jedidja

Cliënten in de gemeenten Dordrecht, Giessenlanden en Zederik mogen hun pgb niet meer besteden bij Stichting Hoeve Jedidja. Naar het oordeel van de gemeente is de kwaliteit van begeleiding onvoldoende gewaarborgd.

Dit schrijft de gemeente Giessenlanden op haar website. Cliënten verliezen hun pgb niet, maar moeten die bij andere instellingen gebruiken. Voor zes cliënten is inmiddels andere opvang geregeld. Een paar bewoners van Hoeve Jedidja zijn nog niet op het aanbod van de gemeenten ingegaan.

Misbruik

De stichting voor mensen met een psychiatrische stoornis is al enige tijd omstreden. De oprichter, Aaldert van E. ziet zichzelf als religieus leider. Hij wordt sinds 28 juli verdacht van seksueel misbruik en fraude met pgb’s. Daarnaast kregen de gemeenten signalen over de slechte kwaliteit van begeleiding. De drie gemeenten hebben samen een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat de rollen van cliënt en begeleider niet duidelijk waren en dat er onvoldoende geschoold personeel was.

IGZ

Stichting Hoeve Jedidja is enige jaren terug door de IGZ gecontroleerd. Die stelde hetzelfde vast. Na een tweede bezoek bleek de stichting net aan de minimum voorwaarden van de inspectie te voldoen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top