ACTUEEL

Familielid patiënt valt verpleegkundige Rijnstate aan

Afgelopen weekend heeft een bezoeker van het Rijnstate ziekenhuis een van de verpleegkundigen fysiek aangevallen. Dat meldt de raad van bestuur op de site van het ziekenhuis.

"In verband met privacyoverwegingen gaan we niet in op de aard en aanleiding van het geweld, maar we vinden het belangrijk om te vermelden dat het ziekenhuis geen enkele vorm van geweld tegen onze medewerkers tolereert, noch fysiek, noch verbaal", aldus de raad van bestuur. In overleg met de medewerkers, de beveiligingsmedewerkers en de politie heeft het ziekenhuis 'direct maatregelen getroffen voor de veiligheid'.

Voglens De Gelderlander werd de verpleegkundige geslagen nadat een patiënt werd binnengebracht op de intensive care (ic) van het ziekenhuis. De patiënt werd gevolgd door de familie, die uit een grote groep mensen bestond die allemaal aanwezig wilden zijn op de ic. Toen de verpleegkundige vroeg de groep te verkleinen tot maximaal twee personen, verkocht een familielid de ziekenhuismedewerker een klap. De dader is niet opgepakt 'om de rust te laten wederkeren en de situatie niet te laten escaleren', meldt een politiewoordvoerder. De verpleegkundige heeft aangifte gedaan. De zaak is in onderzoek en er zijn nog geen arrestaties verricht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top