ACTUEEL

VUmc wil begin volgende week deuren openen

Het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam hoopt begin volgende week de deuren weer te kunnen openen. Of dat gaat lukken, hangt mede af van de werking van getroffen noodmaatregelen zoals de watervoorzieningen.

Dat liet bestuursvoorzitter Wouter Bos dinsdag weten tijdens een medewerkersbijeenkomst.

Het ziekenhuis heeft tijdelijke voorzieningen aangebracht die ervoor moeten zorgen dat het ziekenhuis optimaal werkt. Behalve koud en warm stromend water is ook stoom en gezuiverd water nodig voor de patiënten. Dit kon vorige week na de enorme wateroverlast niet worden gegarandeerd, waarop de ruim driehonderd patiënten werden geëvacueerd. Ook test het VUmc de komende dagen alle elektrische apparatuur en liften, die enkele dagen waren uitgeschakeld.

Het ziekenhuis werd vorige week dinsdag getroffen door enorme wateroverlast, als gevolg van een breuk in de nabijgelegen waterleiding. Ruim driehonderd patiënten werden daarop geëvacueerd. Ze kregen onderdag in twintig andere ziekenhuizen. Veel artsen en verpleegkundigen zijn momenteel elders aan het werk. Zo opent woensdag in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam een speciale VUmc-afdeling, die zeker twee weken beschikbaar is. Hier zijn twee operatiekamers en 36 bedden. Ook in andere ziekenhuizen opereren chirurgen van het VUmc. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top