HRM

Minder instroomplaatsen ggz-professionals nodig

Minder instroomplaatsen ggz-professionals nodig

Het Capaciteitsorgaan heeft het aantal instroomplaatsen voor ggz-professionals naar beneden toe bijgesteld. Voorzag het Capaciteitsorgaan in 2013 nog een benodigd totaal van circa 1200 instroomplaatsen, in het voorkeursadvies voor 2015 zijn dit er 150 minder.

Volgens het Capaciteitsorgaan zijn er verschillende redenen voor de dalende behoefte aan instroomplaatsen. Allereerst constateert het Capaciteitsorgaan een stabilisatie van de zorgvraag. Daarnaast stijgt het rendement van de huidige zorgverleners. Mede door de verhoging van de pensioenleeftijd blijven ze langer werkzaam als ggz-professional. Ook werken ze meer uren.      

Met name het aantal benodigde instroomplaatsen voor gz-psychologen en psychotherapeuten valt door deze ontwikkelingen lager uit dan eerder voorzien. Ging het in 2013 nog om respectievelijk 585 en 271 instroomplaatsen, nu heeft het Capaciteitsorgaan dit bijgesteld tot 524 en 198 plaatsen. Het aantal instroomplaatsen voor klinisch psychologen is afgenomen van 245 naar 226. Het aantal instroomplaatsen voor klinisch neuropsychologen en verpleegkundig specialisten ggz blijft vrijwel gelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top