Finance

Zelfgekozen vertrek levert ggz-bestuurder toch premie op

De Amsterdamse ggz-aanbieder GGZ Ingeest heeft ex-bestuurder Thijs Stoop vorig jaar een vertrekpremie van 75 duizend euro betaald. Dat meldt RTL Z. Volgens de nieuwszender is de premie opmerkelijk, aangezien de instelling destijds stelde dat de bestuurder op eigen initiatief vertrok.

Stoop werkte sinds 2009 bij de ggz-instelling. In die periode maakte hij mee hoe GGZ Ingeest fuseerde met het Amsterdamse medisch centrum VUmc, maar al snel daarna weer werd losgekoppeld. De bestuurder vertrok in juni 2014. In de aankondiging van zijn vertrek schreef GGZ Ingeest dat Stoop "heeft aangegeven plaats te willen maken in het bestuur en de komende periode de tijd te willen nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging", zo meldt RTL Z.  

Stoop werd vier maanden later consultant bij Roland Berger Strategy Consultants. Daar adviseert hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Uit de jaarrekening die GGZ Ingeest onlangs deponeerde, blijkt dat Stoop een vertrekpremie meekreeg van 75 duizend euro. De instelling kon vanmiddag nog niet aangeven waarom de uit eigen beweging vertrokken bestuurder een afkoopsom ontving.

Volgens RTL Z is het niet voor het eerst dat GGZ Ingeest een bestuurder betaalt die vrijwillig vertrekt. In 2012 betaalde GGZ Ingeest ex-topvrouw Joke van Lonkhuijzen een vertrekpremie van 83 duizend euro. Ook Van Lonkhuijzen stelde destijds dat zij op eigen initiatief was vertrokken.

Ggz inGeest

Ggz inGeest laat in een reactie weten dat de instelling in 2014 een nieuwe bestuurlijke koers heeft ingezet. "In gesprekken over deze nieuwe koers werd binnen de raad van bestuur een verschil in visie kenbaar. Thijs Stoop heeft daarop aangegeven plaats te willen maken voor een opvolger. Daaruit moet niet worden afgeleid dat hij vrijwillig zijn functie heeft neergelegd, in welk geval geen ontslagvergoeding zou zijn betaald."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top