ACTUEEL

Burgemeester Gilze boos op ggz na belaging

Burgemeester van Gilze en Rijen Jan Boelhouwer is boos op de crisisdienst van de ggz. Die heeft volgens hem gefaald nadat een verwarde asielzoeker afgelopen weekend op straat een vrouw aanviel. De 33-jarige man werd maandag vrijgelaten en stond die avond opnieuw bij zijn slachtoffer op de stoep.

Boelhouwer noemt het in BN/De Stem "te gek voor woorden wat hier is gebeurd". Hij noemt het incident "de druppel". "Dit is de zoveelste keer dat ik hier tegenaan loop bij de crisisdienst." Zijn woordvoerder bevestigt dat de burgemeester boos is en opheldering eist. Burgemeesters hebben overigens zelf de bevoegdheid om verwarde mensen die mogelijk een gevaar vormen gedwongen te laten opnemen. Maar dan moeten ze wel op de hoogte zijn. Volgens hem werd Boelhouwer pas ingelicht nadat de man voor de tweede keer was opgepakt. "De burgemeester heeft gehandeld zodra hij kon."

De verwarde man trok zaterdag de jonge vrouw, die met haar zoontje en hond aan het wandelen was, uit het niets aan haar haren tegen de grond. Haar vriend wist door in te grijpen erger te voorkomen. Uiteindelijk werd de belager gearresteerd. Hij verklaarde volgens de politie dat hij in een droom had gehoord dat hij de vrouw moest slaan. Justitie legde de asielzoeker direct een gebiedsverbod op, maar dat overtrad hij dus zodra hij op vrije voeten was.

De verdachte zit nog vast. Boelhouwer heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) "dringend gevraagd" hem als hij opnieuw vrijkomt niet meer toe te laten op het asielzoekerscentrum. "We gaan ervan uit dat het COA daar gehoor aan geeft", aldus de woordvoerder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top