Finance

Nieuwe hypotheek voor zorgmedewerkers

Nieuwe hypotheek voor zorgmedewerkers

Attens Hypotheken brengt een nieuwe hypotheek op de markt die speciaal bedoeld is voor (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Die is ontwikkeld in samenwerking met PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.

Bijzonder aan Attens Hypotheken is dat een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten kunnen meetellen voor de berekening van de maximale leencapaciteit.

Focus

Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening. Bovendien ontvangen woningkopers een rentekorting over een deel van de hypotheek als zij een energiezuinige woning kopen of energiebesparende maatregelen nemen. Attens Hypotheken kent drie vormen: annuïteit, lineair en aflossingsvrij, die ook in combinatie mogelijk zijn. In lijn met de wensen van de leden van PGGM&CO ligt de focus op langere rentevaste perioden die woningeigenaren voor een langere periode duidelijkheid geven over hun financiële lasten.

Pensioenfonds

Attens Hypotheken worden verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De hypotheek is alleen beschikbaar voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), dat ook de belegger is in deze hypotheken. Onder ‘welzijn’ vallen ook de sport- en culturele sector. Woninghypotheken zijn voor pensioenfondsen een aantrekkelijke belegging, omdat tegenover een laag risico een goed, stabiel rendement staat. Zo zijn ze een goed alternatief voor laag renderende staatsobligaties.

Portefeuille

Het doel van Attens Hypotheken is over vijf jaar een portefeuille van drie miljard euro te hebben. Uitgaande van een gemiddelde hypotheeksom van 200.000 euro komt dat neer op ongeveer drieduizend hypotheken per jaar.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top