Vastgoed

Accolade zet twee locaties te koop

Accolade Zorggroep biedt twee locaties te koop aan. Het gaat om woonvoorziening De Kuip én dagbestedingslocatie Boschlust te Bosch en Duin. De locaties moeten gezamenlijk minimaal een kleine twee miljoen euro opleveren.

De Kuip en Boschlust bestaan uit vier groepswoningen die elk plek bieden aan personen en het dagactiviteitencentrum. De bewoners verhuizen voorjaar 2016 naar een locatie van Accolade in Amersfoort-Vathorst, waar een nieuwe locatie van de zorgorganisatie wordt geopend.

Herontwikkeling

Tegenover de Nieuwsbode Zeist laat bestuurder Wim Oving weten dat hij hoopt dat het terrein door de nieuwe eigenaar weer voor maatschappelijke doeleinden gebruikt gaat worden. “We willen graag meedenken in de herontwikkeling. Het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer daar een bestemming komt waar Accolade zorg en diensten aan kan leveren. (…) Financieel is het voor ons niet haalbaar hier zelf iets te ontwikkelen, anders zou dat onze voorkeur hebben. We hebben ruim 20 jaar gebruik gemaakt van terrein en gebouw. Het oudste deel van De Kuip dateert uit 1992. Voor Accolade is het ook een breuk met het verleden om vastgoed te verkopen, maar het past bij de huidige opvattingen over zorg en huisvesting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top