ACTUEEL

Zorgverlener heeft geen recht op schadevergoeding SVB

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is niet verantwoordelijk voor de financiële schade die een zorgverlener heeft geleden door de late uitbetaling van pgb's. Dat oordeelde het gerechtshof in Amsterdam deze week.

Het oordeel in hoger beroep betekent dat de SVB niet hoeft op te draaien voor de financiële schade die de zorgverlener leed, zo meldt rechtspraak.nl. Het hof oordeelde dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie tussen SVB en zorgverlener. Daardoor heeft de zorgverlener geen recht op een wettelijke verhoging van maximaal vijftig procent van het verschuldigde loon. Via het arbeidsrecht had dit wel gekund. 

Volgens het Hof is er ook geen sprake van een overeenkomst tussen SVB en zorgverlener die op een arbeidsrelatie lijkt, zoals de zorgverlener had aangevoerd. In de visie van het Hof is de pgb-houder de opdrachtgever. De SVB voert slechts de benodigde administratieve handelingen uit zodat de zorgverlener kan worden betaald.

Het Hof veegt met de uitspraak het eerdere oordeel van de kantonrechter van tafel. Die oordeelde eerder dat SVB wel aansprakelijk was.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top