ACTUEEL

Pauline Meurs opnieuw invloedrijkste vrouw in de zorg

Opzij heeft Pauline Meurs (62) voor de vierde keer op rij verkozen tot belangrijkste vrouw in de zorg. "Meurs' invloed neemt alleen maar verder toe", schrijft Opzij.

Het tijdschrift noemt de voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg na minister Schippers nog steeds de meest invloedrijke vrouw in de gezondheidszorg. De minister zelf staat in de categorie politiek.

Opzij stelt ieder jaar tien top-10-ranglijsten op in verschillende categorieën, die allemaal een nummer een voortbrengen. Uit de winnaars van de tien categorieën wordt een nummer 1 overall gekozen. Dat is dit jaar minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie).  

De andere nummers 1 van dit jaar zijn Else Bos uit het bedrijfsleven, Sigrid van Aken in de categorie goede doelen, Manon Leijten uit het openbaar bestuur, Ingrid Faber in de categorie ondernemers, Louise Fresco op het gebied van onderwijs en wetenschap, Birgit Donker op het terrein van cultuur en media, Margot Scheltema uit de rangen van de toezichthouders en Sigrid Kaag in de categorie justitie en openbare Orde.

De jury bestond uit Sybilla Dekker (voorzitter Talent naar de Top), Bercan Günel (oprichter NGL International en Woman Capital), Maria Henneman en Irene de Bel (hoofdredacteur Opzij).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top