Vastgoed

Trajectum opent nieuwe kliniek voor licht verstandelijk beperkten

Stichting Trajectum opent woensdag het nieuwe klinisch Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC) Berkelland in het Gelderse Rekken. Het centrum is bedoeld voor cliënten met ernstige gedragsproblemen en een lichte verstandelijke beperking (SGLVB). Een groot deel van deze cliënten heeft bovendien een forensische achtergrond. De opening van de nieuwe kliniek volgt op de overname van het LSG-Rentray (nu Intermetzo) gebouw in Rekken, enkele jaren geleden.

Mensen met ernstige gedragsproblemen en een lichte verstandelijke beperking zijn volgens Trajectum gebaat bij een orthopedagogische benadering. Om het zelfstandig functioneren en kwaliteit van leven van cliënten met SGLVB te bevorderen, is aandacht voor stabilisatie, observatie, diagnostiek en ontwikkeling noodzakelijk, stelt de stichting. Omdat de overgang naar zelfstandig functioneren niet vanzelf gaat, behandelt het OBC multidisciplinair. Cliënten doorlopen een behandeling van vijf fasen die op elkaar aansluiten.

"Met behulp van onze behandelprogramma’s, is er oog voor de specifieke problematiek en het IQ van onze cliënten”, zegt Jolande Sak, sectormanager van OBC Berkelland. "Wij proberen op deze manier veelal om agressie bij cliënten te verminderen en toe te werken naar een toekomst zonder verslaving of het plegen van delicten."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top