HRM

Tuchtcollege berispt verloskundige

Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle heeft een verloskundige uit Veenendaal berispt voor een aantal fouten tijdens het begeleiden van een geboorte. Omdat de baby werd geboren met ernstige afwijkingen, is niet vast te stellen of de fouten hebben geleid tot de dood van het meisje.

Daarom bleef het bij een berisping, schrijft dagblad De Gelderlander. Het tuchtcollege kan de verloskundige niet verantwoordelijk houden voor de dood, maar stelt wel dat het risico is verhoogd. Met een berisping mag de verloskundige haar werk blijven doen, maar ze komt wel op een openbare zwarte lijst te staan.

Ziekenhuis

De fataal verlopen geboorte was in 2014. Enkele weken daarvoor bleek al dat er iets mis was met het vruchtwater, maar de moeder is toen niet naar het ziekenhuis gestuurd. Ook tijdens de bevalling had de vrouw eerder naar het ziekenhuis gemoeten, omdat de ontsluiting traag verliep. Een maal in het ziekenhuis bleek de overdracht gebrekkig. Er was niet doorgegeven dat de baby mogelijk in een andere positie lag en dat er ontlasting in het vruchtwater was gevonden. De verloskundige heeft toegegeven dat ze fouten heeft gemaakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top