ACTUEEL

Rotterdams stel klaagt arts Maasstad Ziekenhuis aan

Een echtpaar uit Rotterdam heeft een klacht ingediend bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Het gaat om een revalidatiearts van het Maasstad Ziekenhuis die ze zou hebben aangeraden I Ching kaarten te kopen om pijnklachten te verlichten.

De arts zou het echtpaar vorig jaar hebben verteld dat de kaarten in de Verenigde Staten besteld konden worden voor bijna 200 euro, maar ze konden de kaarten ook bij haar bestellen. Dit meldt Radio Rijnmond. De arts vertelde het echtpaar dat ze wetenschappelijk onderzoek wilde doen naar de I Ching-kaarten.

Uitleg

Na een mail aan de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis met verzoek om uitleg, kreeg het echtpaar naar eigen zeggen een berichtje terug waarin werd gemeld dat er bij het ziekenhuis niets over het onderzoek bekend was. Tegenover RTV Rijnmond wilde het Maasstad Ziekenhuis niet reageren op de kwestie. 

De Vereniging Tegen Kwakzalverij adviseerde het echtpaar naar het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag te gaan. Daar staat de zaak op dinsdag 27 oktober op de agenda.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top