HRM

Geen tbs voor mishandeling verpleegkundigen

​De rechtbank in Den Bosch legt een 31-jarige man uit Eindhoven niet de geëiste tbs met dwangverpleging op wegens bedreiging en mishandeling van twee verplegers. De verdachte bedreigde deze verpleegkundigen vorig jaar november in psychiatrisch ziekenhuis De Woenselse Poort met verkrachting en de dood. Ook schopte hij hen tegen de benen.

Volgens de rechtbank is de eis van de officier van justitie "niet proportioneel en dus niet passend''. De Eindhovenaar kreeg vrijdag een maand voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De verdachte, die lijdt aan chronische schizofrenie, wordt volgens de rechtbank op korte termijn al gedwongen behandeld. De gepleegde feiten zijn echter "van relatief geringe ernst'' en rechtvaardigen geen tbs-maatregel , aldus het vonnis.

Als patiënt van het ziekenhuis bedreigde hij de verpleegkundigen met termen als "ik ga jou pakken'', "ik zal je opeten met deze tanden'', "ik maak je dood'' en "jou ga ik verkrachten''. Blijkens psychiatrisch onderzoek is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs voor een poging tot zware mishandeling en wordt hij daarvan vrijgesproken. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top