ACTUEEL

Zorgaanbieders Veluwe stellen eisen aan verzekeraars

Verschillende zorgaanbieders ontwikkelen samen het Gezond Veluwe-keurmerk met eisen waaraan zorgverzekeraars moeten voldoen. Hiermee streven zij naar de best denkbare zorg, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de inwoners van de Noordwest-Veluwe en Oost Flevoland.

De initiatiefnemers van het keurmerk zijn Huisartsen Coöperatie Medicamus, Zorggroep Noordwest-Veluwe en Ziekenhuis St Jansdal. Zij hebben zich verenigd in een zogeheten zorgalliantie. Deze regionale alliantie is gericht op het versterken van de onderlinge samenwerking tussen regionale zorgaanbieders. De zorgalliantie gaat aan zorgverzekeraars het duurzame zorg GezondVeluwe-keurmerk verstrekken wanneer zij aan de keurmerkcriteria van de alliantie voldoen.

Geen beperking op ziekenhuisbehandelingen; altijd de medicijnen krijgen dat de specialist voorschrijft; niet opeens naar een ander deel van het land moeten voor verpleeghuiszorg. Aan deze en nog zeven andere criteria moeten zorgverzekeraars voldoen om in aanmerking te komen voor het GezondVeluwe-keurmerk, dat de belangrijkste zorgaanbieders op de West-Veluwe vanaf half november gaan uitdelen.

"Het gaat niet om een eigen regionale zorgverzekering, maar om een keurmerk dat in principe iedere zorgverzekering kan krijgen", stelt St Jansdal in een verklaring. De verzekerden blijven vrij in hun keuze voor een zorgverzekeraar die bij hen past. In gesprekken met inwoners van de regio is volgens het ziekennhuis gebleken dat zij er vertrouwen in hebben dat de zorgaanbieders het beste weten hoe de zorg in de regio georganiseerd moet worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top