Finance

Afspraken over vergoeding medicijnen

De zorgverzekeraars gaan gezamenlijk afspreken welke medicijnen die door de apotheker op maat zijn gemaakt, wel of niet worden vergoed. De vergoedingslijst wordt deze maand bekendgemaakt en moet een einde maken aan onduidelijkheid voor verzekerden, meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Nu worden sommige geneesmiddelen door de ene zorgverzekeraar wel gedekt en door de andere niet. "Dat druist weer in tegen het principe dat het basispakket voor iedereen hetzelfde moet zijn", stelt ZN. Eerder dit jaar was het voor zorgverzekeraars niet mogelijk om zo'n gezamenlijk besluit te maken wegens de mededingingsregels. Maar na uitvoerig overleg tussen zorgverzekeraars, apothekers, het ministerie van VWS en de mededingingsautoriteit is hier een oplossing voor gevonden.

"De afgelopen maanden verkeerden veel verzekerden in onzekerheid over de vergoeding van de medicijnen die voor hen op maat gemaakt worden. Al die verschillende regelingen en voorwaarden van afzonderlijke zorgverzekeraars veroorzaken onduidelijkheid voor onze verzekerden", aldus ZN-voorzitter André Rouvoet. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top