ACTUEEL

Verscherpt toezicht Zorg Stichting Vivence opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg, aldus de inspectie.

Op 30 juni 2015 stelde de inspectie de ZSV-locatie voor vier maanden onder verscherpt toezicht. Er waren structurele tekortkomingen in de zorg en op verbetering daarvan werd te weinig gestuurd. Zo constateerde de inspectie dat de medicatieveiligheid niet geborgd was, dat cliëntdossiers niet op orde waren, dat de deskundigheid onvoldoende aansloot bij de zorg die de cliënten nodig hadden en dat er veel wisselingen in de inhoudelijke ondersteuning waren.

Op 22 september 2015 bezocht de inspectie ZSV opnieuw om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat zaken goed zijn opgepakt. De deskundigheid en de cliëntdossiers voldoen nu aan de normen en de medicatieveiligheid is sterk verbeterd. De inspectie heft daarom het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij Zorg Stichting Vivence volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top