ACTUEEL

Diabetes Fonds heeft nieuwe voorzitter rvt

Marc van Gelder treedt per 12 november aan als voorzitter van de raad van toezicht van het Diabetes Fonds. Van Gelder neemt het stokje over van Sybilla Dekker. Zij neemt na acht jaar afscheid van het Diabetes Fonds.

Van Gelder is bekend met het diabetesveld. Van 2005 tot 2014 was hij CEO van Mediq en diabetes was een van de speerpunten van de organisatie. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij Ahold en McKinsey & Company.

Marc van Gelder: "Het is een eer dat ik komende jaren betrokken mag zijn bij het Diabetes Fonds. Diabetes is een groeiend maatschappelijk probleem, waar inmiddels 1 miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Het Diabetes Fonds is dan ook volop in beweging en staat voor een grote uitdaging, waar ik graag mijn bijdrage aan lever."

De raad van toezicht van het Diabetes Fonds bestaat verder uit: Maurine Alma (Brand Director, Wehkamp.nl), Marc van den Berg (Chief Operations Officer, PGGM Vermogensbeheer), Wim Boonstra (Onderdirecteur Rabobank Nederland, tevens voorzitter ELEC), Teri Brouwer (Internist, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam), Tini Hooymans (voormalig lid Raad van Bestuur TNO) en Geert van der Horst (Secretaris Generaal Unico Banking Group te Brussel).  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top