Vastgoed

Alrijne concentreert IC in Leiderdorp

Alrijne Zorggroep sluit in juni 2016 de Intensive Care (IC) op de locatie in Leiden. De stap vloeit voort uit het strategisch beleidsplan 2015-2020.

De acute en complexe zorg wordt komend jaar geconcentreerd in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De IC-bedden uit Alrijne Ziekenhuis Leiden worden overgeplaatst naar Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De sluiting van de IC in Alrijne Ziekenhuis Leiden heeft geen personele consequenties.

Planbare zorg                            

Alrijne Ziekenhuis Leiden wordt een electief centrum voor planbare zorg. Om veilige en verantwoorde opvang te kunnen blijven bieden, wordt in Alrijne Ziekenhuis Leiden een acute stabilisatieafdeling (ASA) ingericht. Op deze afdeling komen gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen te werken.

De derde Alrijne-locatie in Alphen aan den Rijn is een electief centrum, waar de nadruk ligt op dagbehandeling. Hiervoor is geen IC of acute stabilisatieafdeling nodig. Voor poliklinische zorg kunnen patiënten op alle drie de ziekenhuislocaties terecht: in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top