ACTUEEL

Doek valt definitief voor Zorg Consult Nederland

Adviesbureau Zorg Consult Nederland is failliet. De curator hoopt op korte termijn duidelijkheid te krijgen over de overname van delen van het bedrijf.

Loongarantie

Zorg Consult Nederland moest op 12 oktober uitstel van betaling aanvragen. De rechtbank heeft de surseance deze week omgezet in een faillissement.  Het faillissement is aangevraagd omdat anders de loongarantieregeling  voor de circa 35 medewerkers gevaar zou lopen.

Operationeel verlies

Zorg Consult heeft over de afgelopen periode een operationeel verlies geleden van zes honderdduizend  euro. De slechte financiële prestaties gingen volgens curator Johan Westerhof gepaard met spanningen tussen de directie en de verschillende partners van het bedrijf. “Toen ik het bedrijf aantrof was er alle schijn van problemen op directieniveau”, aldus Westerhof.  “Misschien was het nog niet praktisch failliet, maar wel moreel.”

Schuldeisers

Het faillissement kan volgens curator Westerhof consequenties hebben voor de interim-activiteiten van Zorg Consult Nederland. Doordat betaling aan de interim-managers noodgedwongen is gestopt, is het de vraag of deze activiteiten voortgang kunnen vinden. De interim-managers zijn daarmee tevens de voornaamste schuldeisers.
Volgens managing partner Maaike Tieme worden de interim-activiteiten vooralsnog gecontinueerd.

Overname

Sinds de surseance van betaling zijn er gesprekken geweest met vijf potentiële overnamekandidaten. Daar zijn er nu nog twee van over. De aandacht van deze partijen richt zich met name op de interim-poot van Zorg Consult. Westerhof verwacht begin volgende week duidelijkheid te hebben over een mogelijke overname van delen van het bedrijf.  Zorg Consult werd in 1994 opgericht.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Maaike Tiemstra

24 oktober 2009

In tegenstelling tot dit bericht kan ik als managing partner, verantwoordelijk voor de interimtak van Zorg Consult Nederland, melden dat de interim-managers hangende de onderhandelingen met een potentiele koper hun werkzaamheden continueren.

schelfhout

26 oktober 2009

Jammer dat een adviesbureau met een uitstekende staat van dienst (althans voor zorgsaam zeeuws-vlaanderen) ter ziele gaat. Hopelijk voor de medewerkers komt er een doorstart.

Top