Finance

Sanofi en Boehringer willen uitwisseling

Het Franse farmacieconcern Sanofi voert exclusieve gesprekken met zijn Duitse branchegenoot Boehringer Ingelheim over een uitwisseling van activiteiten. Sanofi brengt daarbij zijn diergeneeskundedivisie Merial ter waarde van 11,4 miljard euro onder bij Boehringer, terwijl Sanofi de consumentendivisie van de Duitsers ter waarde van 6,7 miljard euro overneemt.

Door de deal wordt Sanofi naar eigen zeggen wereldwijd marktleider bij consumentenproducten op gezondheidsgebied, terwijl Boehringer de op één na grootste speler bij diergeneeskunde zou worden. Boehringer betaalt als onderdeel van de transactie 4,7 miljard euro in contanten aan Sanofi. De beoogde uitwisseling moet in het vierde kwartaal van 2016 worden afgerond.

Sanofi had eerder al aangekondigd de opties voor Merial tegen het licht te houden. Ingewijden hadden gemeld dat het bedrijf aan een verkoop of beursgang van het onderdeel werkte. Merial, dat onder meer vaccins produceert, is actief in meer dan 150 landen en heeft ongeveer 6500 werknemers in dienst.

De consumentendivisie van Boehringer maakt middelen tegen bijvoorbeeld verkoudheid, constipatie en pijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top