ACTUEEL

NZa kiest voor compacte organisatiestructuur

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft per 1 januari een nieuwe organisatiestructuur. In het kader hiervan zijn de voormalige directies care en cure samengebracht binnen de directie Regulering, waardoor het aantal directies terug gaat van vijf naar vier.

Daarnaast krijgt een directie Bedrijfsvoering een uitgebreider takenpakket. Door het samengaan met DBC Onderhoud heeft de NZa het beheer gekregen over het de data uit het DBC informatiesysteem, ook wel aangeduid als DIS-data. Deze komen te vallen onder de directie Bedrijfsvoering die voortaan door het leven gaat als de directie Informatie en Bedrijfsvoering.

Onveranderd blijft volgens de NZa de centrale doelstelling. Die is gericht op de bescherming van de belangen van burgers op het gebied van toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg.

Burger centraal

“Dit betekent dat bij alles wat de NZa doet, het belang van de burger voorop staat”, aldus de NZa. “Die moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. We maken vanuit dit perspectief als onafhankelijke organisatie regels en houden toezicht op de zorg. Goede data zijn daarbij onmisbaar. Deze data zijn de basis voor analyses waarmee de NZa de belangen van burgers in de gaten houdt en waar nodig in de sector ingrijpt met regelgeving of toezicht.”

De vier directies worden geleid door Misja Mikkers (directie Strategie), Josefien Kursten (directie Regulering) en  Loes de Maat (directie Toezicht en Handhaving). De directie Informatie en Bedrijfsvoering valt rechtstreeks onder Wim Sijstermans, lid raad van bestuur en Chief Information Officer.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top