Vastgoed

Noord-Hollandse sportvelden mogelijk gebruikt voor zorghotel

Twee vrijgekomen sportvelden bij voetbalclub KGB in Stede Broec worden mogelijk gebruikt om een zorghotel op te zetten waar patiënten kunnen revalideren in het groen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier wel oren naar, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Met de aanleg van kunstgras kwamen de voetbalvelden vrij voor een nieuwe bestemming, schrijft de krant. Op verzoek van de raad heeft het college de mogelijkheden laten onderzoeken. Er zijn drie scenario’s ontwikkeld. Een daarvan is het ontwikkelen van het terrein voor zorg en welzijn: recreatie en ontspanning, wellness en revalidatie.

Deze optie zou ook aansluiten bij de wens van de provincie om een plek te ontwikkelen waar mensen kunnen revalideren buiten het ziekenhuis. Het college is hierover in gesprek met Holland Health, een kennis- en innovatieplatform van de provincie op het gebied van zorg, voeding en sport, dat meer samenhang wil brengen in de medische disciplines in Noord-Holland, aldus Dagblad van het Noorden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top