Tech

Informatiesystemen Treant Zorggroep op de schop

Treant Zorggroep en NEXUS Nederland B.V. gaan een brede samenwerking aan voor de ontwikkeling van digitale toepassingen. De samenwerking moet onder andere de drie ziekenhuislocaties van Treant met elkaar verbinden via een nieuw elektronisch patiëntdossier (epd), een nieuw digitaal archief en nieuwe module voor de spoedeisende hulp.

De nieuwe module voor de spoedeisende hulp zal in de loop van 2016 worden ingezet ter vervanging van de huidige NEXUS-oplossing. De module wordt een integraal onderdeel van het epd. Onder het programma is ook een oplossing gerealiseerd waarmee metingen die door patiënten thuis worden gedaan rechtstreeks kunnen worden ingelezen in het epd.

De uitrol van een nieuw en overkoepelend voor de drie ziekenhuislocaties is al ingezet. De ambitie is om in de periode 2015 tot en met 2017 de primaire zorgprocessen volledig te hebben gedigitaliseerd. Als eerste stap zal vanaf april 2016 de nieuwe xCare EPD-suite van NEXUS in gebruik worden genomen, zo laat Treant weten.

Treant gaat vanaf dat moment ook gebruik maken van PEGASOS, de archiveringsoplossing van NEXUS. In de loop van volgend jaar lanceert NEXUS een closed loop medicatiesysteem, een PDMS en meerdere premium diagnostische modules als integraal onderdeel van de xCare-suite.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top