ACTUEEL

KinderThuisZorg en ZieZeZo bundelen hun krachten

KinderThuisZorg heeft per 13 januari 2016 branchegenoot ZieZeZo uit Noord-Holland overgenomen. De organisaties zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van hun expertise en personele capaciteit een "nog betere garantie" biedt om in samenwerking met ziekenhuizen de continuïteit van verpleegkundige zorg aan zieke kinderen in Nederland te waarborgen.

Beide organisaties bieden thuiszorg aan kinderen aan: KinderThuisZorg doet dit in heel Nederland, ZieZeZo in Noord-Holland. Meerdere (academische) ziekenhuizen en zorgcentra vroegen aan ZieZeZo om in een breder gebied werkzaam te zijn. ZieZeZo kiest als antwoord op die vraag niet voor groei op eigen kracht, maar vindt het veel efficiënter om de krachten te bundelen met KinderThuisZorg. Zowel KinderThuisZorg als ZieZeZo hebben zich de afgelopen jaren specifiek gericht op de verpleegkundige zorg aan kinderen buiten het ziekenhuis, omdat die zorg fundamenteel verschilt van thuiszorg aan volwassenen.

KinderThuisZorg stelt "blij" te zijn met haar nieuwe partner. De organisaties hebben samen in 2015 aan meer dan 2800 kinderen zorg verleend. Ze verwachten beide stevig door te groeien in 2016 omdat de zorg vanuit de ziekenhuizen zich steeds meer verplaatst naar huis. Voor ZieZeZo zal die groei vanuit Noord Holland vooral in de Randstad plaatsvinden terwijl KinderThuisZorg deze groei landelijk zal inzetten.

Medisch verantwoorde zorg

Uitgangspunt van beide organisaties is het bieden van medisch verantwoorde zorg waarbij ondersteuning van ouders in de zorgverlening is geïntegreerd. Dat betekent zorg op het moment en op de plek waar dat nodig is. Thuis, maar ook op school of de dagopvang, bij de oppas of tijdens een dagje uit. Om dat te kunnen waarmaken in heel Nederland is de strategische keuze voor vergaande samenwerking van KinderThuisZorg en ZieZeZo een belangrijke stap, volgens de beide organisaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top