ACTUEEL

Loek Winter geen aandeelhouder St. Jans Gasthuis

De MC|Groep van zorgondernemer Loek Winter neemt geen belang in het St. Jans Gasthuis in Weert. De besprekingen die de partijen het afgelopen jaar voerde over de publiek-private samenwerking zijn beëindigd, zo heeft de directie van het St. Jans Gasthuis donderdag laten weten.

Geen overeenkomst

De partijen konden het niet eens worden over geld en over de nieuwe eigendomsverhouding, aldus een verklaring. Huidig interim-directeur Hans de Jong zal worden benoemd tot algemeen directeur. Volgens het nieuwe ondernemingsplan verdwijnen in het ziekenhuis veertig van ruim vijfhonderd arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk, zei De Jong in een toelichting. Het gaat vooral om ondersteunende functies.

Investeren in beleid

De MC|Groep wilde voor minimaal drie miljoen euro een belang van tenminste twintig procent in het streekziekenhuis. Winter zou voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis worden. Het St. Jans Gasthuis wilde het extra kapitaal gebruiken voor nieuw strategisch beleid en zich gaan specialiseren in bijvoorbeeld dialysezorg en obesitas. Verder was het geld nodig voor de renovatie van het ziekenhuis. Door samenwerking met een private partij wilde het ziekenhuis ondernemerservaring in huis halen. De nieuwe directie gaat voorlopig niet actief op zoek naar een nieuwe investeerder.

Loek Winter

Winter investeerde eerder vijf miljoen euro in de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen en wil een keten van ziekenhuizen opzetten. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top