Vastgoed

VUmc gunt bouw imaging center aan drie partijen

VUmc gunt bouw imaging center aan drie partijen

Het VUmc in Amsterdam heeft de bouw van het prestigieuze nieuwe imaging center toegekend aan drie partijen. Het betreft de Beeldbouwers VOF (Ballast Nedam en ULC Groep), Mohringer liften en Interflow (BAM Bouw en Techniek BV).

De gunning omvat de uitvoeringswerkzaamheden voor bouwkundige en installatietechnische voorzieningen, transportinstallaties en clean room-voorzieningen voor de nieuwbouw van het VUmc Imaging Center Amsterdam en de nieuwbouw voor een kelderlaag, bestemd voor het toekomstig Diagnostisch Centrum.  

Het project Imaging Center beslaat ongeveer 16.000 vierkante meter, waarvan het overgrote deel nieuwbouw. Het nieuwe Imaging Center krijgt zes verdiepingen en biedt onderdak aan de vakgroepen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, BV Cyclotron en LaserLaB Amsterdam. De bouwwerkzaamheden starten begin maart 2016. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2019 de eerste patiënt het Imaging Center betreden.

Ambities

Met het samenbrengen van alle beeldvormende activiteiten wil VUmc haar leidende internationale rol op dit terrein veilig stellen. "Dit gebouw hoort bij hoe VUmc wil zijn: academisch, innovatief en leidend", aldus bestuursvoorzitter Wouter Bos.

Het VUmc Imaging Center Amsterdam wordt een flexibel inzetbaar gebouw. Om aan de eisen van de zich continu ontwikkelende onderzoeksapparatuur te kunnen voldoen, moet het gebouw snel aangepast kunnen worden. Daarnaast kiest het VUmc voor duurzaamheid. Om deze ambitie waar te maken mikt het VUmc op een BREEAM-certificering.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top