Tech

Ouderentablet verknoopt zorg met dienstenaanbod

Ouderen in Almere kunnen vanaf eind januari zowel zorg op afstand als verschillende diensten en services krijgen via de speciaal voor ouderen ontwikkelde tablet Compaan. Zorggroep Almere heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met zes leveranciers.

Het initiatief heeft tot doel ouderen langer zelfstandig thuis te laten weten. Via de speciaal ontwikkelde tablet Compaan kunnen ouderen eenvoudig zorg op afstand krijgen of contact leggen met familie en vrienden. Maar ook  kunnen ze boodschappen dan wel maaltijden bestellen en verschillende diensten betrekken zoals een was-service en hulpmiddelen. In eerste instantie gaan vijftig kwetsbare ouderen in Almere met Compaan aan de slag.

Leuker en gemakkelijker

“Bij de zorg voor kwetsbare ouderen is de rol van de familie erg belangrijk. Doordat we gebruik gaan maken van de Compaan en de aanvullende diensten van de leveranciers daarachter, maken we het leven van ouderen en van hun familie leuker en gemakkelijker”, zegt Willeke Oxener, manager wijkverpleging bij Zorggroep Almere. “Wij richten ons allereerst op het welzijn van ouderen en daarnaast verbeteren we de communicatie tussen onze cliënten, hun familie en onze zorgverlener."

Logisitiek

Om alle diensten bij de klant te krijgen, willen de samenwerkende partijen waaronder thuiszorgwinkel Vegro, Mediq Medeco, maaltijdleverancier Van Hoeckel en schoonmaakbedrijf CleanLease, onder regie van vervoerder Vos Logistics, een speciale logistieke organisatie opzetten die gericht is op leveringen bij ouderen. Persoonlijke service en aandacht voor de specifieke situatie van ouderen staat hierbij centraal. Boodschappen worden in de koelkast gelegd en klanten krijgen waar nodig uitleg over de diensten.

 “Dit is een unieke samenwerking”, gelooft Joost Hermanns, bedenker van de Compaan. “Met de Compaan maken we alle primaire levensbehoeften eenvoudig bereikbaar: eten, drinken, schone kleding maar ook sociale contacten. Daarnaast ontdekken we gezamenlijk mogelijkheden voor opschaling van technologie in de zorg. Alle betrokkenen hebben immers baat bij online communicatie met ouderen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top